TRANSFORMATOR

Trafolarımız

Sargı

SARGI
Dağıtım Transformatörleri Sargıları: Alçak gerilim sargı iletkeni bakır Levha sargılarda kat izolasyonu termik olarak iyileştirilmiş reçineli kağıt (DPP) ile sağlanmaktadır.
Aktif Kısım

AKTİF KISIM
Çekirdek ve bobinleri hazır olan transformatörün aktif kısmının meydana getirilebilmesi için bobinler radyal kuvvetleri taşıyabilmek amacıyla çıtalar vasıtasıyla çekirdeğe ve birbirine karşı sıkıştırılarak monte edilir ve üst boyunduruk dizilir. Aynı zamanda bobinleri aksiyal kuvvetlere karşı koruma düzeniyle teçhiz edilir. Komütatöre veya kademe şalterine giden ayar uçlarının gerekli kaynak ve bağlantıları gümüş elektrotlarla yapılarak aktif kısım fırına hazır hale getirilir.
Kazan
.png)
KAZAN
Yağlı tip transformatörlerde soğutma ve yalıtım maddesinin muhafazası için kullanılır. Soğutma yüzeylerine bağlı olarak 3150 KVA’ a kadar olan transformatörler dalga duvarlı, daha büyük güçlerdeki transformatörlerde radyatörlü kazan olarak imal edilmektedirler.
Kurutma Ve Yağ doldurma

KURUTMA VE YAĞ DOLDURMA
Aktif kısım montajı bitirilen transformatörler 120 derece sıcaklıkta kurutma fırınlarında kurutulduktan sonra tanka yerleştirilir ve vakum odasında yağ doldurulur.
Vakum odasında transformatörün kazanının içinde kalmış olan hava emilir ve izolasyon yağının aktif kısmına tam olarak nüfus etmesi sağlanır. Doldurulan yağ yalıtım ve soğutmayı sağlar.
Boyama

BOYAMA
İmalatı tamamlanan kazanlar sprey yöntemi ile boyanırlar. Standart boyama bir astar, iki kat son boyadan oluşur. Toplam film kalınlığı 105p’dan az değildir. Standart transformatör rengi çimento grisi olarak adlandınlan RAL7033’dir.
Müşteri isteğine göre farklı yapılarda (çinko kaplama gibi), farklı kalınlıklarda ve farklı renk kodlarında boya yapmak mümkündür.
Manyetik Devre

MANYETİK DEVRE
Çekirdek tipi olup, kristalleri yönlendirilmiş 0.30, 0.25 ve 0.23 mm kalınlığında M5, M4 ve M3 silisyum alaşımlı saclardan imal edilmektedir. Manyetik devrenin geçiş bölgelerinde 45 derece eğik kesimli saclar kullanılmaktadır. Manyetik devrede kullanılan bütün saclar CNC kontrollü kesme makinesinde kesilerek istiflenmekte ve dizilerek manyetik devre oluşturulmaktadır. Manyetik devre kesimi ve dizimi, step-lab denilen ve demir kayıplarını minimum düzeye indiren bir metot ile yapılmaktadır. Çapraz ve boyuna step- lab uygulamalan ile nüve dizilmektedir.